Elke 8 weken praten we elkaar bij over het buurtverbeterplan en het project aan de Apollostraat en de Cliostraat. Dit kan digitaal, via een bijeenkomst of op een andere
manier. Zo houden we elkaar op de hoogte en geen nieuws is ook nieuws. Op 29 mei hadden we een gangmaker in de nieuwe vorm.

Drie onderwerpen met tijdsaanduiding op de agenda
Naast de nieuwbouw Apollostraat en het Buurtverbeterplan is nu ook de Cliostraat als onderwerp aan de gangmakers toegevoegd. Omdat wellicht niet iedereen is geïnteresseerd in
alle onderwerpen, geven we op de agenda aan hoe laat ieder onderwerp wordt besproken. Na het bespreken van jouw voorkeurs onderwerp kun je vertrekken als je dat wilt.

Nieuwbouw Apollostraat

Procedures
De twee vergunningsprocedures zijn nog in behandeling bij de gemeente. De afspraken die tussen de gemeente en Habion hierover gemaakt moeten worden duren helaas
langer dan verwacht. Om deze reden kan het plan nog niet ter inzage worden gelegd.

Planning
Wij hopen dat formele besluitvorming binnen de gemeente de komende weken plaatsvindt zodat het plan nog voor de zomer ter inzage kan worden gelegd en we voor de start
bouw geen vertraging op gaan lopen (gepland eind 2024). Zodra er meer bekend is, laten wij u dit weten zodat zowel voor- als tegenstanders van zich kunnen laten horen.

Terugkoppeling erfafscheiding Cassandrastraat
De bewoners uit de Cassandrastraat die met hun woning aan het Apolloveld grenzen waren op 23 mei uitgenodigd. Onderwerp van gesprek was een uitgebreid ideeënboek voor de erfafscheiding. Hierbij is gekeken naar het materiaal, duurzaamheid, kosten en de mogelijkheden om geluid, licht en uitlaatgassen tegen te houden. De bewoners nemen zelf nog het ideeënboek met elkaar door en koppelen voor de zomer terug wat de voorkeur heeft.

VVE
Er worden gesprekken gevoerd met de VVE Minervaplein omdat zij zich zorgen maken over de waterhuishouding. Dit zullen we de volgende keer terugkoppelen.

Oproep werkgroep veiligheid
Hoe kunnen we de omgeving bij de nieuwbouw Apollostraat veilig houden (parkeren, entree, openbare ruimte etc). Wil je meedenken, mail naar apollostraat@habion.nl.

Project Cliostraat
Het Sociaal Statuut is vastgesteld. Op de bewonersbijeenkomst op 8 februari 2024 is een oproep gedaan om je op te geven voor de klankbordgroep. De klankbordgroep bestaat uit mensen uit de Cliostraat en vertegenwoordigers van het Huurdersplatform en de bewonersorganisatie 110 morgen. Zij hebben het bestaande sociaal statuut doorgelopen en aangepast. Een Sociaal statuut is een reglement waar afspraken in staan over onder andere het te slopen complex, het vinden van een passende woonruimte van bewoners en verhuiskostenvergoeding.

Huisbezoeken
Neusa Lopes is vanuit Habion de vaste contactpersoon voor de huisbezoeken. Neusa geeft aan dat zij al driekwart van de huisbezoeken heeft gedaan. De peildatum is vastgesteld op 1 april 2024. Na de huisbezoeken kan de herhuisvestingsurgentie gekoppeld worden aan de Woonnet inschrijvingen van de huurders en hebben zij als ze gaan verhuizen recht op de verhuiskostenvergoeding. De eerste huuropzeggingen zijn al binnen en de eerste bewoner gaat al verhuizen. Het gaat voorspoedig.

Hera- en Medusastraat
De bewoners van deze complexen hebben van Habion een brief ontvangen waarin is aangekondigd dat er begin juni 2024 onderzoek zal plaatsvinden naar de technische staat van het woongebouw.

Buurtverbeterplan
Prikploeg; complimenten voor de super inzet van de prikploeg die nu bestaat uit 17 mensen. Een ieder kan het zien in de buurt; alles wordt opgeruimd. Zonder deze prikploeg zou het er niet
zo schoon uitzien in de buurt. Alle eer voor deze groep bewoners uit de buurt!

Minervaplein
We zijn al diverse keren bijeen geweest over de invulling van het Minervaplein. De architect heeft ons meegenomen in wat er mogelijk is. We hebben nog steeds de hoop dat
dit allemaal gaat lukken. Het is nu wachten op de gemeente.

Openbare omgeving
Fietswrakken worden centraal verzameld, achtergelaten kettingen/sloten zijn opgeruimd en alle openbare bankjes zijn aangemeld bij de gemeente indien ze een zithoogte hebben die door verzakking lager is dan de gemeentelijke ondergrens van 42 cm. Het verzoek is om die weer op gebruikshoogte terug te brengen.

Oproep vrijwilligers
Voor zowel Arcadia als de speeltuinvereniging zijn we naarstig op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Iedereen die hier een paar uurtjes in zou kunnen steken, meldt je aan bij info@bo110morgen.nl.

We zien u graag op de volgende Gangmakersavond! Deze is op 24 juli 2024 om 19.30 uur
in huis van de wijk (Arcadia). Een agenda met tijdsindeling per onderwerp ontvangt u nog.

Nieuwsbrief 29 mei 2024